top of page

MIKSI SURFFAAJIEN KANNATTAA OPETELLA HENGENPIDÄTYSTÄ?

Surffaus on fyysisesti haastava laji, joka vaatii voimaa ja tasapainoa, mutta myös henkistä kanttia. Aallon harjalla ratsastaja kilpailee aina myös pelkojaan vastaan.


Vaikka surffaaja olisi kuinka taitava, hän joutuu ennemmin tai myöhemmin aallon pyyhkäisemäksi. Mitä suuremmat aallot, sitä kauemmin surffaaja joutuu olemaan veden alla. Pahimmillaan veden pyörteet ja virtaukset pitävät pään pinnan alla jopa minuuttien ajan.


Se, että osaa toimia veden alla ja ymmärtää rajansa, tuo varmuutta surffaamiseen ja auttaa etenemään lajissa.PIDEMPI HENGENPIDÄTYSAIKA = PIDEMPI AIKA TOIMIA

Vapaasukelluskurssilla surffaaja oppii tunnistamaan, miten pitkään hän voi olla veden alla. Jo alkeiskurssin jälkeen hän pystyy pidättämään hengitystään 2 minuutin ajan ja ymmärtää, mitä kehossa tapahtuu sukelluksen aikana.


Tämä tieto lisää varmuutta, eikä pinnan alle joutuminen tunnu enää niin pelottavalta. Surffaaja tietää, että hänellä on reilusti aikaa potkia itsensä takaisin veden pinnalle ennen kuin happivarastot hupenevat.


Vapaasukelluskurssilla surffaaja oppii rentoutumis- ja mielenhallintataitoja, jotka ovat olennaisia taitoja sekä sukeltamisessa että surffauksessa. Hän oppii myös sukellustekniikoita, joiden avulla voi liikkua vedessä energiatehokkaasti happivarastoja säästäen.


Surffaaja voi luottaa kehoonsa ja happivarastoihinsa. Hän oppii, että sukeltaminen on luonnollista ja oikeastaan aika kivaa.

Ja lopulta, surffaaja pystyy kohtaamaan yhä suurempia aaltoja.

Lue surffaaja Hanna-Maria Sepän kokemuksia vapaasukelluskurssista. ”Vapaasukellus on minulle pakopaikka. Kahdeksan metrin syvyydessä puhelin ei soi eikä sähköposti laula.”Commentaires


bottom of page